Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ekler


Υλικά για τη ζύμη
1 ποτήρι νερό
100 γρ βούτυρο
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
4 αυγά

Υλικά για τη γέμιση
1 ποτήρι ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
2 ποτήρια γάλα
200 γρ βούτυρο
 
Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το νερό , το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν πάρει μια βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Ύστερα το ξαναβάζουμε στη χαμηλή φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και όταν το μείγμα γίνει χλιαρό προσθέτουμε τα 4 αυγά. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια παίρνοντας λίγο μείγμα με το κουτάλι της σούπας και τα τοποθετούμε στο ταψί μακριά το ένα με το άλλο. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά 20 λεπτά στους 150 βαθμούς. Παράλληλα βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μια κατσαρόλα και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Όταν παγώσουν τα εκλεράκια , κάνουμε μια σχισμή με το μαχαίρι και γεμίζουμε με τη κρέμα. Τέλος πασπαλίζουμε όλα τα εκλεράκια με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου