Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

τουρσί

Υλικά
 καρότα
κουνουπίδι
 λάχανο
 πιπεριές
για ένα λίτρο νερό
1 κουτάλι χοντρό αλάτι
1 ματσάκι σέλινο
ένα σκόρδο
κόκκοι πιπεριού

 Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια το καρότο , το κουνουπίδι , το λάχανο και το σέλινο. Καθαρίζουμε το σκόρδο και τρυπάμε με το πιρούνι τις πιπεριές. Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το νερό με το αλάτι. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και το περιχύνουμε με το νερό. Για μια βδομάδα αδειάζουμε το νερό σε άλλο μπολ και περιχύνουμε ξανά με το ίδιο νερό τα λαχανικά. Το νερό και το αλάτι εξαρτώνται από τη ποσότητα των λαχανικών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου