Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

itsli kefte

Υλικά  για τη γέμιση
2 κιλά μοσχαρίσιος κιμάς 
1 κιλό κρεμμύδι
500 γρ Βιτάμ 
αλάτι πιπέρι

Υλικά για το περίβλημα
1 κιλό άπαχο κρέας κιμάς
1 κιλό πλιγούρι
αλάτι, πιπέρι, κόκκινο καυτερό πιπέρι, πάπρικα


Για τη γέμιση ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Ύστερα προσθέτουμε το κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.Όταν παγώσει ο κιμάς το κάνουμε μπαλάκια και το βάζουμε στο ψυγείο (καλό θα είναι να το ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ).
Για το περίβλημα χτυπάμε στο μπλέντερ μια μικρή κούπα κιμά, κάτι λιγότερο από κούπα νερό, ένα κουταλάκι αλάτι, μισό κουτάλι γλυκιά πάπρικα, ελάχιστο καυτερό πιπέρι και μαύρο πιπέρι . Και συνεχίζοντας κάνουμε όλο το κρέας με τον ίδιο τρόπο.Παίρνουμε  ένα κομμάτι από το μείγμα και το  βγάζουμε πάλι στο μπλέντερ μαζί με 1 και 1/4 κούπες πλιγούρι και λιγότερο από κούπα νερό . Βγάζοντάς τα από το μπλέντερ τα κάνουμε μικρά μπαλάκια( βγαίνουν γύρω στα 12-14).Παίρνουμε στο χέρι μας ένα κομμάτι από το μείγμα, βουτάμε το χέρι μας σε νερό, και του ανοίγουμε στρογγυλή τρύπα  και  τοποθετήσουμε το παγωμένο μπαλάκι. Το κλείνουμε πολύ καλά με τη βοήθεια νερού.
Όταν είναι να τα φάμε βράζουμε το νερό και τοποθετούμε τα ιτσλί στη κατσαρόλα. Μετά από 15 λεπτά το βγάζουμε από τη φωτιά και τα τρώμε αφού τα περιχύσουμε με λεμόνι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου