Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

gatha


Ζύμη
4 κούπες αλεύρι
1 μαγιά
2 κούπες γάλα
3 / 4 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
 
Γέμιση
1 / 2 κούπα βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
1 / 4 της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 / 4 της κούπας ζάχαρη
λίγη κανέλα

Λιώνουμε τη μαγιά στη μια κούπα γάλα και τη ζάχαρη στην άλλη και μετά τα ενώνουμε.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κρατώντας 2 κουταλιές για να αλείψουμε τη ζύμη.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε  καλά. Θα πρέπει να είναι μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο με το αλεύρι σε σχετικά χαμηλή φλόγα  μέχρι να αποκτήσουν ροζ χρώμα. Ύστερα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά , τα ανακατεύουμε για λίγη ώρα ακόμη και το αποσύρουμε το από τη φωτιά. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος, τη χωρίζουμε σε έξι τμήματα. Παίρνουμε ένα τμήμα κάθε φορά και το ανοίγουμε. Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια, διπλώνουμε τη ζύμη ώστε να γίνει παραλληλόγραμμο . Τοποθετούμε λίγη γέμιση , σκεπάζουμε τη γέμιση με την αντίθετη άκρη της ζύμης, πατάμε λίγο τη ζύμη και το κόβουμε σε κομμάτια των 5 εκατοστών. Το βουρτσίζουμε  με αυγό και το αφήνουμε  να φουσκώσει. Επαναλάβουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη. Τα ψήνουμε  σε μέτριο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου