Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ghapama


Υλικά
1,5 κιλό κολοκύθα
70g ρύζι
70γρ βούτυρο
70g κάθε ένα από αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα, ροδάκινα
25g μέλι (ή ζάχαρη)
30γρ σταφίδες
200γρ μήλα (κομμένα σε κύβους)
1g σκόνη κανέλας
προαιρετικά κάποια ψιλοκομμένα αμύγδαλα
ελάχιστο αλάτι

 
Πλένουμε την  κολοκύθα, αφαιρούμε την κορυφή, αφαιρούμε το εσωτερικό και το πλένουμε ξανά.
Σε μπολ, ανακατεύουμε  το μισο-μαγειρεμένο ρύζι , τις σταφίδες,τα ξερά δαμάσκηνα / βερίκοκα / ροδάκινα, μήλα (κομμένα σε κύβους), και κανέλα. Ανακατεύουμε και το εσωτερικό της κολοκύθας και το μέλι (ή το μείγμα της ζάχαρης, εάν δεν έχετε το μέλι).  Βάζουμε την κορυφή της κολοκύθας πίσω και ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου