Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

blenchik

 
Υλικά για κρέπα
3 αυγά
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια αλεύρι
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι , πιπέρι
 
Ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ τα υλικά για τη κρέπα. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κιμά, το αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ένα αντιπολιτικό τηγάνι και βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό της κρέπας. Μόλις ψηθεί από τη μια μεριά το γυρίζουμε από την άλλη. Συνεχίζουμε το ίδιο για όλες τις κρέπες. Μόλις τελειώσουν όλες και παγώσουν, παίρνουμε μια κουταλιά κιμά και το βάζουμε στο κέντρο της κρέπας και το κλείνουμε από τις τέσσερις πλευρές "κολλώντας" το με λίγο νερό. Όταν θέλουμε να να τα φάμε λιώνουμε λίγο Βιτάμ και τηγανίζουμε τις έτοιμες κρέπες από τις δύο μεριές. (στη φωτογραφία οι κρέπες είναι πριν το τηγάνισμα)


1 σχόλιο: