Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

manti


Υλικα για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
λίγο λάδι
αλάτι πιπέρι

Υλικά για τη ζύμη
1 πακέτο αλεύρι
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό

Υλικά για το σερβίρισμα
150 γρ βούτυρο


Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε  με το αλάτι και προσθέτουμε χλιαρό νερό σιγά σιγά έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα δάκτυλα μας. Ανοίγουμε φύλο και το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Βάζουμε σε κάθε ζύμη λίγο κιμά και την κλείνουμε σαν τριγωνακι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα  το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει πετάμε μέσα τα μαντι και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο .  Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω στα μαντι και βάζουμε πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου