Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

anoush abour


Υλικά
μισό κιλό σιτάρι ξεφλουδισμένο
μισό κιλό ζάχαρη
μισό κιλό σταφίδα
250 γρ καρύδια
100 γρ αμύγδαλο
2 ρόδια

Μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό το σιτάρι από το βράδυ. Το βράζουμε μέχρι να γίνει ζελέ για περίπου 2-3 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο και λίγο πριν να σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη . Βράζουμε τις σταφίδες για λίγο και μετά τις προσθέτουμε και εκείνες. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλα μπολ, το πασπαλίζουμε με κανέλα , με ψιλοκομμένα καρύδια, αμύγδαλα και τα ρόδια.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή συνταγή και μπράβο για το blog. Λίγο άσχετο με το post, αλλά βρήκα αυτό το πολύ καλό site για ποιοτικό ελαιόλαδο.

    Λέγεται Olive Shop και νομίζω είναι ελληνική προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή