Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

anoush abour


Υλικά
μισό κιλό σιτάρι ξεφλουδισμένο
μισό κιλό ζάχαρη
μισό κιλό σταφίδα
250 γρ καρύδια
100 γρ αμύγδαλο
2 ρόδια

Μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό το σιτάρι από το βράδυ. Το βράζουμε μέχρι να γίνει ζελέ για περίπου 2-3 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο και λίγο πριν να σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη . Βράζουμε τις σταφίδες για λίγο και μετά τις προσθέτουμε και εκείνες. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλα μπολ, το πασπαλίζουμε με κανέλα , με ψιλοκομμένα καρύδια, αμύγδαλα και τα ρόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου