Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Chebureki


Υλικά για τη ζύμη
3,5 κούπες αλεύρι
1 κούπα νερό
1/4 της κούπας γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
λίγο αλάτι

Υλικά για γέμιση
μισό κιλό κιμά
ένα μεγάλο κρεμμύδι
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα. Ξιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Τοποθετούμε στη μέση λεπτή στρώση γέμισης και τα κλείνουμε με το πιρούνι. Τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι για πέντε λεπτά από κάθε μεριά.

2 σχόλια: