Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Νηστίσιμοι ντολμάδες με αμπελόφυλλο


Υλικά
1 κιλό κρεμμύδι
1 κούπα ρύζι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπαχάρι
αμπελόφυλλα
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για λίγη ώρα ακόμα. Προσθέτουμε τη κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι και όταν ανακατευθούν καλά τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα για λίγη ώρα σε βραστό νερό. Τα γεμίζουμε με μια κουταλιά γέμιση, τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα. Όταν τελειώσουμε βάζουμε ένα πιάτο και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά και έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου