Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

lavash


Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 κούπες νερό 
λίγο αλάτι
λίγο λάδι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα και ύστερα το χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. Πρέπει να βγουν περίπου 36. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια σε πολύ λεπτή ζύμη. Τα ψήνουμε σε καυτό τηγάνι  για περίπου τρία λεπτά από κάθε μεριά.

4 σχόλια:

  1. Τώρα με αυτό μου άνοιξε η όρεξη για πιτάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα έφτιαξα και είναι πολύ ωραία! πολυυυύ χορταστικά, έσκασα με 2-3..αλλά πολύ γευτικά,ειδικά με τυρί μέσα ;)
    tip:χρειάζονται αρκετό λάδι στο τηγάνισμα αλλιώς αρπάζουν εύκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνονται πολύ ωραία και θα τα φτιάξω σύντομα! Νομίζω όμως πως όπως και τα ινδικά roti θέλουν απλά καυτό τηγάνι, χωρίς λάδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. exei dikio h nasia coolenti 8elei antikolitiko tigani xwris ladi

    ΑπάντησηΔιαγραφή