Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

rosto


Υλικά
χοιρινό μπούτι
σκόρδο 
αλάτι 
πιπέρι σε κόκκους

Πλένουμε καλά το μπούτι και ανοίγουμε με το μαχαίρι τρύπες μέσα στις οποίες τοποθετούμε σκόρδο, αλάτι και τους κόκκους του πιπεριού. Ύστερα το πασπαλίζουμε όλο με αλάτι και το ψήνουμε στο φούρνο για όσες ώρες όσα είναι και τα κιλά του μπουτιού ( δηλαδή για 3 κιλά μπούτι τρεις ώρες ψήσιμο).

Παραλλαγή:   Χαράζουμε το μπούτι σε κύβους και σε κάθε κύβο βάζουμε ένα γαρύφαλλο. Ετοιμάζουμε μια σάλτσα με το χυμό ενός πορτοκαλιού, ένα κουταλάκι μέλι, μουστάρδα και λιωμένο Βιτάμ και αφού το πασπαλίσουμε με αλάτι περιχύνουμε με τη σάλτσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου