Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Eech (Ιτς)


Υλικά
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια πλιγούρι
1 κονσέρβα με τριμμένες ντομάτες 
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας 
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
1 ½ ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1 ½ ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
Χυμός από 2 ή 3 λεμόνια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 15  λεπτά)
Προσθέτουμε και τα δύο προϊόντα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, ανακατεύουμε καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου