Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Νηστίσιμοι ντολμάδες με αμπελόφυλλο


Υλικά
1 κιλό κρεμμύδι
1 κούπα ρύζι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μπαχάρι
αμπελόφυλλα
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για λίγη ώρα ακόμα. Προσθέτουμε τη κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι και όταν ανακατευθούν καλά τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα για λίγη ώρα σε βραστό νερό. Τα γεμίζουμε με μια κουταλιά γέμιση, τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα. Όταν τελειώσουμε βάζουμε ένα πιάτο και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά και έτοιμο!

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Chebureki


Υλικά για τη ζύμη
3,5 κούπες αλεύρι
1 κούπα νερό
1/4 της κούπας γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
λίγο αλάτι

Υλικά για γέμιση
μισό κιλό κιμά
ένα μεγάλο κρεμμύδι
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα. Ξιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Τοποθετούμε στη μέση λεπτή στρώση γέμισης και τα κλείνουμε με το πιρούνι. Τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι για πέντε λεπτά από κάθε μεριά.