Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με γιαούρτι στο φούρνο


Συστατικά
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κοτόπουλο, κομμένο
1 πρέζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
6 κουταλιές ελαφριά κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 
χυμό από 1 - 2 λεμόνια

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ζωμό και σιγοβράζουμε με ακάλυπτο καπάκι για 30 λεπτά περίπου, γυρίζοντας περιστασιακά. Εν τω μεταξύ, προθερμάνουμε το φούρνο στους προετοιμασία 190° C. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψί και ρίχνουμε πάνω την κρεμώδη σάλτσα. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρες.

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Susmic Koufta (Κεφτέδες Πατάτας)



Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι κρύο πουρέ πατάτας
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
1/4 φλιτζανιού φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Ζυμώνουμε καλά το πλιγούρι με τον πουρέ πατάτας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες,σε μέγεθος αυγού, με τα χέρια μας. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Πριν το σερβίρισμα τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα γαρνίρουμε με κλωναράκια μαϊντανού.


Tanabour (Σούπα γιαουρτιού)



Υλικά
1 κύβο ζωμό κρέατος
1 / 2 φλιτζάνι σιτάρι ή κριθάρι
3 φλιτζάνια γιαούρτι
1 / 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο
1 / 4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό 
Αλάτι και πιπέρι

Μουλιάστε το σιτάρι ή το κριθάρι όλη τη νύχτα σε χλιαρό νερό. Προσθέστε το ζωμό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπήστε το γιαούρτι και το αυγό μαζί και προσθέστε τα σιγά-σιγά στην σούπα. Λιώστε το βούτυρο, ανακατέψτε το με το δυόσμο και το μαϊντανό και προσθέστε το μίγμα στη σούπα και σερβίρετε.