Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

gisher tserek



υλικά για το παντεσπάνι
2 κούπες ζάχαρη
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
200γρ Βιτάμ
ένα κουτάκι γιαούρτι 
λίγο αλάτι
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλιές κακάο
1 κούπα καρύδια

υλικά για τη γέμιση
ένα φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας 
γάλα

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το κακάο . Αφού χτυπήσουμε το μείγμα για ένα τέταρτο το χωρίζουμε στη μέση και στο μισό προσθέτουμε το κακάο και το ανακατεύουμε . Μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.Βάζουμε τα μίγματα σε δυο ταψιά και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.Παράλληλα φτιάχνουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη σκόνη με το γάλα που λέει στη συσκευασία για 10 λεπτά (αν έχετε όρεξη μπορείτε να φτιάξετε σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής). Αφού κρυώσουν τα παντεσπάνι, βάζουμε σε μια πιατέλα πρώτα το σοκολατένιο παντεσπάνι , βάζουμε από πάνω τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω βάζουμε το άλλο παντεσπάνι και τελειώνουμε με τη υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Εγώ έχω βάλει κομμάτια ανανά πάνω και μέσα.

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

anoush abour


Υλικά
μισό κιλό σιτάρι ξεφλουδισμένο
μισό κιλό ζάχαρη
μισό κιλό σταφίδα
250 γρ καρύδια
100 γρ αμύγδαλο
2 ρόδια

Μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό το σιτάρι από το βράδυ. Το βράζουμε μέχρι να γίνει ζελέ για περίπου 2-3 ώρες. Μόλις είναι έτοιμο και λίγο πριν να σβήσουμε τη φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη . Βράζουμε τις σταφίδες για λίγο και μετά τις προσθέτουμε και εκείνες. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλα μπολ, το πασπαλίζουμε με κανέλα , με ψιλοκομμένα καρύδια, αμύγδαλα και τα ρόδια.

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

σαλατα ραπανακι


Υλικά
2-3 μεγάλα ραπανάκια
1 καρότο (προαιρετικά για το χρώμα)
μια κουταλια λάδι
ένα λεμόνι
αλάτι

Πλένουμε το ραπανάκι και το καρότο και ύστερα τα τρίβουμε.Βάζουμε το λεμόνι και το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε ένα μπολ και από πάνω βάζουμε και το λάδι.

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

manti


Υλικα για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμά
2 κρεμμύδια
λίγο λάδι
αλάτι πιπέρι

Υλικά για τη ζύμη
1 πακέτο αλεύρι
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό

Υλικά για το σερβίρισμα
150 γρ βούτυρο


Ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε  με το αλάτι και προσθέτουμε χλιαρό νερό σιγά σιγά έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα δάκτυλα μας. Ανοίγουμε φύλο και το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Βάζουμε σε κάθε ζύμη λίγο κιμά και την κλείνουμε σαν τριγωνακι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα  το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει πετάμε μέσα τα μαντι και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο .  Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω στα μαντι και βάζουμε πιπέρι.